Naapurini Totoro – ihastuttava ja koskettava elokuva opettaa

Japanilaisilla elokuvilla ja tv-sarjoilla on aina ollut oma katsojakuntansa myös Suomessa. Monet japanilaisista elokuvista ovatkin nousseet suureen suosioon, sillä pääosin ne ovat erittäin laadukkaasti tehtyjä sekä juoneltaan koskettavia. Myös Naapurini Totoro kuuluu tällaisiin elokuviin. Vaikka kyseessä on jo vanhempi elokuva, se jaksaa edelleen ihastuttaa katsojia. Elokuvassa onkin monia tärkeitä opetuksia, joita meistä jokaisen tulisi miettiä omalla kohdallamme. Yksi niistä on pitää huolta itselleen tärkeistä henkilöistä tai vaikka lemmikeistä. Jos sinulla on esimerkiksi kissa, muista ostaa maistuvaa kissanruokaa ja hemmotella ihanaa kissaasi.

Kusakaben perheessä eletään vaikeita aikoja, sillä lasten äiti on vakavasti sairas. Toivoa ei juuri ole, mutta totta kai lasten vuoksi on pakko yrittää nähdä elämän valoisa puoli. Lasten äidin vointi kääntyy huonompaan suuntaan. Lapset yrittävät vaikeiden aikojen edessä etsiä lohtua ja turvaa milloin mistäkin. Niin käy myös elokuvassa Naapurini Totoro. Elokuvassa on maagisia olentoja, jotka ovat tarjoamassa omaa lohtuaan lapsille. Monesti lasten selviytyminen hankalista tilanteista voikin vaatia juuri esimerkiksi mielikuvitusystäviä. Lapsella nimittäin on selkeästi suurempi riski traumatisoitua kuin aikuisella. Naapurini Totoro käsittelee lasten surua, epätoivoa ja pelkoa kuin silkkihansikkain. Tämä elokuva jättää kaikin puolin hyville mielin, vaikka toki siinä on surullisia hetkiä. Toisaalta tuntuu kuin toivoa ei enää olisi, mutta toisaalta elokuvassa on koko ajan hyvin paljon toivoa.

Naapurini Totoron ihastuttavat hahmot

Naapurini Totoro -elokuvassa on runsaasti ihastuttavia hahmoja, jotka saavat elokuvan tuntumaan entistäkin lempeämmältä. Esimerkiksi kissabussi on sellainen hahmo, joka jää mieleen. Kissabussi kuvaa erittäin hyvin kissoja ja niiden kykyä lukea ihmisen tunteita ja nähdä kaikki, mitä ihmiset pyrkivät piilottamaan. Jokainen kissanomistaja varmasti tietää, miten tärkeä tuki oma kissa on. Omasta kissasta täytyy siis pitää hyvää huolta. Muista hemmotella kissaasi ja nauti sen seurasta. Hyvän ruoan avulla kissasi rentoutuu. Kissanruoka onkin sellainen asia, johon kannattaa panostaa. Kuten Naapurini Totoro selvästi kuvaa, kissa voi todella olla ihmisen paras ystävä. Kissabussi on siis ihana hahmo, joka on saanut aika paljon tilaa elokuvassa ja ihan syystä. Onhan se aina auttamassa lapsia ja huolehtimassa omalla tavallaan.

panoply