Naapurini Totoro kesyttää karskimmankin sydämen

Naapurini Totoro, englanniksi My Neighbor Totoro, on vuonna 1988 valmistunut japanilainen fantasiaan perustuva animaatioelokuva. Suositun elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut japanilainen animaatio-ohjaaja Hayao Miyazaki. Elokuvan animoinnin on suorittanut japanilainen kustannusyhtiö Studio Ghibli Tokuma Shoten. Elokuvan alkuperäisessä japanilaisessa versiossa näyttelevät kuuluisat ääninäyttelijät lahjakas Noriko Hidaka ja suurta suosiota elokuvan ensi-illan jälkeen Japanissa saaneet Hitoshi Takagi ja Chika Sakamoto.

Naapurini Totoro -animaatio on todellinen elokuvanautinto

Herkkä animaatio on myös luontoystävällinen, joten kyseisen elokuvanautinnon herättämiä tunnelmia voi jokainen katsoja jatkaa helposti kotonaan. Kodin sisustuksen voi tehdä luonto- ja ilmastoystävälliseksi esimerkiksi viherkasvien, ekologisesta materiaaleista valmistettujen huonekalujen ja kukkatapettien avulla. Huoneeseen astuessa seinät näkyvät ensimmäiseksi, joten niihin kannattaa kiinnittää paljon huomiota. Harmaat tai valkoiset seinät eivät luo lämpöä ja kotoisaa vaikutelmaa, mutta kukkatapetit tekevät sen. Kauniit kukkatapetit monissa eri väreissä ja kuoseissa luovat kotiin harmonisuutta, lämpöä ja tunnelmaa.

Silmiä hivelevän kaunis sisustus muodostuu pöydille asetetuista kukkakimpuista maljakoineen, tauluista, peileistä, pöydistä, sohvista ja matoista. Kaiken kruunaavat kuitenkin sisustuksen teemaan sopivat kukkatapetit, joita löytyy jokaiseen makuun verkosta. Käy katsomassa netissä jo tänään, sillä kotitapetti.fi palvelee kaikkina vuorokauden aikoina. Asiakas saa nopean ja maksuttoman toimituksen, jotta hän pääsee kätevästi nauttimaan luonnon hyvää tekevästä vaikutuksesta esimerkiksi Naapurini Totoro -elokuvaa katsellessaan. Käy tutustumassa monipuoliseen valikoimaan jo tänään!

Mistä Naapurini Totoro -elokuva kertoo?

Kiehtova animaatio kertoo kahdesta nuoresta neidosta (Mei ja Satsuki) sekä heidän laajamittaisesta vuorovaikutuksestaan sosiaalisten puuhenkien keskuudessa. Elokuva sijoittuu sodanjälkeiseen Japaniin. Animaatio on suunnattu erityisesti lapsille, mutta ohjaaja Hayao Miyazakin mukaan se sopii loistavasti myös aikuisille.

1950-luvun taitteeseen sijoittuva animaatio professorina työskentelevästä isästä ja kahdesta tyttärestä on huikea seikkailu tuntemattomaan. Tyttöjen pelot elokuvassa haihtuvat heidän muuttaessaan turvallisen tuntuiseen puutaloon. Erityisen lähellä tyttöjen sydäntä on “komea, turvallinen puu”, joka ymmärtää ja antaa turvaa. Erittäin rakkaaksi osoittautuu myös metsän viisas kuningas Totoro. Suomenkielisessä versiossa päärooleissa esiintyvät Roosa Viitanen ja Iida Malinen. Naapuri Totoroa esittää edesmennyt kansan suosikki Esko Nikkari.

Elokuvan juoni on kaunis ja luonnonläheinen

Elokuvassa metsä ja metsän lempeä henki Totoro näyttelevät suurta osaa. Ulkoiselta olemukseltaan Totoro muistuttaa sekä isoa kissaa että karhua ja on helposti lähestyttävä nallemainen olento.

Professori Tatsuo Kusakaben ja hänen tyttäriensä talossa asustaa susuwatari-nimisiä talonhenkiä. Pölymäiset hahmot johdattavat nuoremman tyttären valtaisaan kamferipuun onteloon. Ontelossa tyttö ystävystyy Totoro -nimisen hahmon kanssa, joka ei halua paljastaa itseään kuin valituille henkilöille.

Äiti on sairaalassa vakavasti sairaana eikä perhe pääse tapaamaan häntä. Nuorempi tytär lähtee kuitenkin viemään hänelle kaunista maissintähkää. Professori-isä huolestuu tytön kadottua, mutta silloin Totoro tulee kamferipuun onkalosta apuun. Nuorin tytär löytyy ja siskokset yhdistyvät henkisellä tasolla keskenään varsin hyvin. Äidin sairautena ollut flunssa paranee ja hän palaa kotiin. Maissintähkän tyttäret jättävät sairaalan ikkunalaudalle, josta vanhemmat löytävät sen. Lopulta koko perhe on onnellisesti yhdessä.

Totoro-metsästä luonnonsuojelualue

Japanissa halutaan suojella metsä, joka innoitti Hayao Miyazakin luomaan mestariteoksen ennallistamalla alue luonnonsuojelualueeksi. Alueella kasvaa 7 000 tammea, jotka kruunaavat Naapurini Totoron kunniaksi suunnittelun rehevän puiston.

panoply