Porrasmatto Naapurini Totoro -leffan hengessä

Naapurini Totoro on innoittanut monia Japani-faneja tutustumaan myös japanilaiseen sisustukseen aiempaa lähemmin. Japanilaisessa sisustuksessa onkin monia elementtejä, joista suomalainenkin sisustaja voi ammentaa ideoita ja inspiraatiota oman kotinsa sisustukseen. Moni suomalainen sisustaja suhtautuikin erittäin innoissaan uutiseen, että Japanin Ikeaksikin tituleerattu Muji avasi vihdoin liikkeensä Helsinkiin!

Naapurini Totoro -elokuvan viehätys

Naapurini Totoro -elokuvan suosio ei oikeastaan ole ihme, sillä elokuva vie katsojan hetkeksi fantasiamaailmaan ja tarjoaa siten mahdollisuuden paeta hetkeksi stressaavaa arkea. Elokuva on valmistunut jo vuonna 1988 mutta se kestää aikaa ja ihastuttaa katsojia sukupolvesta toiseen. Elokuvasta löytyy myös yhtymäkohtia elokuvan ohjaajan omaan elämään. Suomessa Naapurini Totoro esitettiin ensimmäistä kertaa televisiossa 1995 ja elokuva onkin ihastuttanut suomalaisia katsojia siitä lähtien. Teatteri-ensi-iltansa Naapurini Totoro sai Suomessa vasta vuoden 2006 syyskuussa.

Porrasmatto japanilaisittain

Naapurini Totoro -elokuvan myötä japanilainen kulttuuri ja sisustus ovat alkaneet kiinnostaa entistä enemmän myös suomalaisia kuluttajia. Japanilaisessa sisustuksessa korostuvat yksinkertaisuus, selkeys ja avaruus. Luonnolliset materiaalit ovat suosittuja japanilaisessa sisustuksessa. Lattiamateriaaleina käytetään Japanissa yleensä puulankkuja, joita peittävät tatamimatot. Tästä inspiroituneena Naapurini Totoro -fani valitsee kotinsa puisiin portaisiin luonnollisia materiaaleja jäljittelevät porrasmatot, jotka tekevät portaista entistä mukavammat ja miellyttävämmät. Porrasmatto on oivallinen tapa myös tuunata vanhoista portaista uudenveroiset pikkurahalla ja pienellä vaivalla. Japanilaishenkinen porrasmatto löytyy Trendcarpetilta!

Porrasmatto vähentää melua

Kun katsoo japanilaisia koteja, voi aistia tietynlaisen rauhan, jollaista moni meistäkin toivoisi omaan kotiin. Porrasmatot ovat siinäkin mielessä hyvä valinta, että ne vähentävät portaissa liikkumisen aiheuttamaa ääntä. Sellaisessa kodissa, jossa pidetään Naapurini Totoro -elokuvasta, on usein lapsia tai teini-ikäisiä, joten ääntä riittää. Myös portaissa kulkemista edestakaisin ylös ja alas ja toisinpäin yleensä riittää enemmän kuin tarpeeksi. Tällöin on mukavaa, kun portaissa liikkuminen ei aiheuta ikävää narisevaa ääntä, vaan askeleet osuvat jopa vanhoihin puuportaisiin ihanan pehmeästi. Tällaisessa kodissa on entistä mukavampaa rentoutua katsomaan kaikessa rauhassa iki-ihanaa Naapurini Totoro -elokuvaa, jota elokuvan suurimman fanit jaksavat katsoa kerta toisensa jälkeen.

Tilaa porrasmatto näppärästi

Porrasmatot on helppoa ja edullista tilata Trendcarpetilta, sillä sekä toimitukset että palautukset ovat asiakkaalle ilmaisia. Jos sinusta siis tuntuu, etteivät verkkokaupasta valitsemasi porrasmatot sittenkään sovi japanilaishenkiseen sisustukseesi, voit palauttaa ne maksutta. Jos tilaat japanilaishenkiset porrasmatot Trendcarpetilta kello 16 mennessä, postitetaan tilauksesi vielä saman päivän aikana eli toimitukset ovat nopeita, etkä joudu odottamaan kauaa portaidesi tuunaamisen kanssa.

panoply