Haaveet todeksi lainoja vertailemalla pelottomasti kuin Totoro elokuvassa

Huippusuosioon noussut Hayao Miyazakin elokuva Totoro on ehkä kaikista pidetyin Studio Ghiblin tuottamista elokuvista. Tähän viittaa sekin, että Totoro-hahmosta on tullut yhtiön uusi logo. Totoron 1930-luvun maailma kertoo maalaistaloon muuttavista 10- ja 4-vuotiaista tytöistä ja talon viereisestä metsästä, jossa asuvat toinen toistaan ihmeellisemmät ja taianomaiset hahmot.

Totoro kertoo pelkojen voittamisesta, rohkeudesta, unelmista ja maagisen kauniista elämästä. Totoro-elokuvassa päähenkilöt ovat lapsia ja tarina kertookin lasten kyvystä elää fantasianomaisessa todellisuudessa. Unelmoiminen ja haaveilu ovat silti tärkeitä asioita myös aikuisille. Monet haaveilevat esimerkiksi ulkomaanmatkasta kaukomaille tai uudesta veneestä tai autosta. Aikuisiässä haaveiden toteuttaminen vaatii vain usein rahaa. Mikäli sinulla ei ole tililläsi ylimääräistä, voit kuitenkin hakea hyvillä ehdoilla kulutusluottoa haaveesi toteuttamiseen.

Lainojen vertailu kannattaa tehdä lainojen kilpailuttamispalvelun kautta

Nykyään lainamarkkinoilla on kymmeniä toimijoita ja tämä tekee lainojen kilpailuttamisen haastavaksi. Lainojen vertailupalvelun avulla lainojen kilpailuttaminen hoituu kuitenkin nopeasti, koska vertailu hoidetaan puolestasi. Lainavertailu kannattaa aina, koska säästät siten selvää rahaa, aikaa ja vaivaa. Sinun täytyy jättää vain yksi hakemus, joka toimitetaan useille rahoituslaitoksille. Vertailupalvelussa on runsas määrä yhteistyökumppaneita ja niiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Lainatarjouksia on siis mahdollista saada jopa kymmeniä yhdellä hakemuksella.

Palvelussa tarjouksen antaneet pankit ja rahoituslaitokset esittävät selkeästi luoton todelliset kustannukset ja kaiken tarvittavan tiedon päätöksesi tekemiseen. Et siis ole enää pelkkien mainospuheiden varassa, vaan luvut puhuvat puolestaan.

Miten lainojen vertailu tapahtuu

Varsinainen hakemusprosessi on nopea ja yksinkertainen. Sinulta kysytään tietoja, jotka koskevat tulojasi, menojasi ja työsuhdettasi. Hakemuksen täyttämiseen ei mene kauan aikaa, mutta on tärkeää, että hakemus on täytetty huolellisesti ja rehellisesti. Saat lainatarjouksia hakemuksessa antamiisi tietoihin perustuen.

Aikaisemmin oli haasteena se, että luottolaitoksia, jotka myönsivät kulutusluottoja, oli vain rajallinen määrä. Käytännössä tilanne oli muutaman suuren pankin varassa. Sitä vastoin nykyään rahoituslaitoksia on kymmeniä ja kuluttajan näkökulmasta parhaan lainavaihtoehdon löytäminen on itsenäisesti hyvin haastavaa, koska se käytännössä edellyttäisi hakemuksen tekemistä kymmeniin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin.

Lisäksi kuluttajan voi olla vaikea saada selkoa lainojen kokonaiskustannuksista, eli todellisista vuosikoroista. Lainojen vertailupalvelussa tarjouksen antaneet rahoituslaitokset kuitenkin kertovat selkeästi kaikki lainaan ja kuukausittaisiin lyhennyksiin sisältyvät kustannukset. Saat siis selviä lukuja vertailun avuksi – pelkkien mainospuheiden sijaan.

Lainan valinnassa kannattaa olla tarkkana

Lainojen kilpailuttamisessa on kyse niiden vertailemisesta siksi, että löytäisit tarjouksien joukosta sinulle parhaiten sopivan. Nykyään koroissa, kuluissa ja lainaehdoissa on suuria eroja ja siksi vertailu on erityisen kannattavaa. Erityisesti kun on kyse kulutusluotoista, joissa keskinäiset erot ovat suurimpia. Lainanhakija voi kuitenkin olla siinä mielessä turvallisin mielin, että riistohintoja lainoista ei enää veloiteta, koska kulutusluotoissa on nykyään 20 %:n korkokatto. Lainatarjoukset, joita vertailupalvelun kautta saat, ovat koroiltaan yleensä 4 %:n ja 20 %:n välillä. Erot siis voivat olla suuria.

Kilpailuttamispalveluun valitaan kuitenkin vain vakavaraisia ja hyvämaineisia rahoituslaitoksia. Yhteiskumppanit valitaan tarkoin ja kaikki vertailupalvelussa olevat rahoituslaitokset toimivat suomalaisen finanssivalvonnan tarkkailussa. Hakeminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Kannattaa siis selvittää, millaisia lainoja sinulle olisi tarjolla.

panoply