Naapurini Totoro

Naapurini Totoro on japanilainen fantasiamaailmaan perustuva animaatioelokuva, joka on Hayao Miyazakin käsikirjoittama ja ohjaama. Se julkaistiin jo vuonna 1988, mutta edelleen tänä päivänä Naapurini Totoro on hyvin suosittu animaatioista pitävien keskuudessa. Elokuvaa voidaan pitää jopa omaelämäkertana, johon käsikirjoittaja-ohjaaja Miyazaki on tuonut elementtejä omasta elämästään. Miyazakin äiti sairasti oikeassa elämässä tuberkuloosia, kuten myös Naapurini Totoro -elokuvassa sairastetaan. Naapurini Totoron tulikin alun perin olla animaatiokirja, joka kuitenkin muuttui aikojen kuluessa elokuvaksi.

Ensimmäisen kerran Naapurini Totoro on esitetty Suomen televisiossa vuonna 1995. Elokuvateatterissa elokuva nähtiin ensimmäisen kerran vasta vuonna 2006. Naapurini Totoro käännettiin sitä varten suomeksi, joten siinä kuullaan myös suomalaisia ääninäyttelijöitä. Suomessa elokuvasta on käytetty myös nimeä Näkymätön ystävä. Nykyisin elokuvaa voi katsoa monista suoratoistopalveluista niin television kautta, tabletilla kuin puhelimella. Niin käytetty iphone kuin uusi puhelin toimii aivan hyvin, kun elokuvia halutaan katsoa suoratoistopalvelusta.

Naapurini Totoro -elokuvan juoni

Naapurini Totoro -elokuvan päähahmona nähdään 10-vuotias Satsuki Kusakabe sekä Satsukin 4-vuotias pikkusisko Mei Kusakabe. Elokuvassa nähdään myös tyttöjen äiti ja isä. Isä Tatsuo Kusakabe työskentelee Tokion yliopistolla antropologian ja arkeologian laitoksella. Tyttöjen äiti Yasuko Kusakabe taas on sairaalassa, sillä hän sairastaa tuberkuloosia. Tärkeässä osassa elokuvassa ovat myös Totoro-hahmot. Niitä ovat Totoro-kuningas, keskimmäinen Totoro ja pieni Totoro.

Elokuvassa perhe muuttaa maaseudulla sijaitsevaan taloon. Perheen isä on kiireinen töidensä kanssa ja äiti on sairaalassa hoidettavana. Sen vuoksi isovanhemmat hoitavat lapsia melko usein. Eräänä päivänä ulkona leikkiessään tytöt törmäävät ihmeellisiin olentoihin, jotka paljastuvat Totoroiksi. Totoroilla on taikaa mukanaan ja he tuovat tytöille siemeniä, jotta tytöt voivat kylvää ne ja kasvattaa puun. Asioita tapahtuu ja muun muassa tyttöjen äidin tila heikkenee huomattavasti. Tytöillä on kuitenkin maagisia apulaisia apunaan, joten lopulta asiat kääntyvät paremmin päin.

panoply