Totoro on supersuosittu hahmo

Naapurini Totoro on japanilainen piirrosanimaatio, joka on tehty vuonna 1988. Sen takana on Studio Ghibli, joka on tuottanut monia suosituksi tulleita japanilaisia anime-elokuvia. Suomessa nämä elokuvat ovat tulleet suosituiksi etenkin 1990-luvulta lähtien, mutta esimerkiksi Naapurini Totoro -elokuva nauttii kulttimainetta edelleenkin. Silti suosituinta kaikesta saattaa olla suloinen Totoro-hahmo itsessään.

Totoron hahmo ja hieman elokuvan juonesta

Naapurini Totoro on fantasiaelokuva, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Hayao Miyazaki. Hän on yksi Studio Ghiblin perustajista. Elokuvan Totoro-hahmo on suurikokoinen harmaa pyöreälinjainen olento, joka on kuin sekoitus oravaa, kania, karhua ja kissaa. Totoro on jonkinlainen mystinen metsän vartija tai metsän henki. Se on suloinen ja hassu, mutta myös jännittävä ainakin animaation ihmislasten mielestä.

Nämä lapset tapaavat Totoron ensimmäistä kertaa kamferipuun sisällä, seuratessaan sinne Totoroa pienempiä henkiolentoja. Seuraavaksi lapset tapaavat Totoron bussipysäkillä sateessa. Lapset odottavat bussipysäkillä isäänsä saapuvaksi bussilla. Pysäkille tulee kuitenkin kissabussi, joka on suuri raidallinen kissa. Se on myös bussi, jonka kyytiin Totoro nousee. Tämän jälkeen tulee tavallinen bussi, jolla saapuu lasten isä.

Totoro vie lapset ilmaan ajelulle lentävällä hyrrällä. Totoro kuvastaa elokuvassa jonkinlaista pakoa fantasiamaailmaan lapsille, joiden äiti on joutunut sairaalaan. Mikään ei ole mahdotonta, ja kissabussi jos mikä kuvastaa hyvin lasten mielikuvitusta.

Naapuri Totoro -elokuvassa tärkeintä ei varmaankaan ole sen juoni, vaan elokuvan tarjoamat elämykset. Elokuvaa katsoessa on mielenkiintoista odottaa, että mitä jännää seuraavaksi tulee vastaan. Näin myös elokuvan lapsihahmot saavat mukavaa ajateltavaa ja odotettavaa, että mitä Totoro seuraavaksi tuo eteen. Muissa Studio Ghiblin elokuvissa on yleensä enemmän juonta, ja Naapurini Totoro on taitaa olla elokuvista lapsellisimmasta päästä. Silti monet aikuisetkin fanittavat kyseistä elokuvaa.

Totoro-tuotteet

Totoro on suosittu piirroshahmo, ja monet lastenvaatteet on kuvitettu erilaisilla Totoron kuvilla. Jotkut saattavat rakastaa Totoron hahmoa ilman että ovat koskaan nähneet Naapurini Totoro -elokuvaa, tai ilman että olisivat erityisesti fanittaneet elokuvaa. Totoron hahmo yksinkertaisesti on vain niin söpö ja sympaattinen.

Totoron suu voi olla joko aivan pieni suppusuu tai valtava kita. Siksi siitä voi saada kuvia monilla eri ilmeillä. Totoron hahmo on myös hämmentävä, koska siitä ei ihan tiedä mikä se on. Joskus suuren Totoro-hahmon ympärillä on pikku-Totoroita, jotka ovat pienempiä henkiä.

Kissabussi on myös suosittu hahmo, koska se on niin erikoinen keksintö. Naapurini Totoro -elokuvassa on jännittävää, miten Totoro muina miehinä nousee tällaisen kyytiin kohti vauhdikasta matkaa. Ehkäpä elokuvan lapsihahmojakin olisi kiinnostanut lähteä kissabussin kyytiin, varsinkin Totoron noustua kyytiin. Kissabussin hahmo ei ole niin söpö kuin Totoro, vaan sen sijaan se on veikeä ja hieman vaarallinenkin suuren hymynsä takana.

Totoro-tuotteita voi löytää ympäri maailmaa, mutta erityisesti aitoja tuotteita löytää suurin mitoin Japanista Studio Ghiblin museosta. Siellä muun muassa esitellään alkuperäisiä piirroksia Studio Ghiblin ja Hayao Miyazakin tuotosten takana. Naapurini Totoron lisäksi esillä ovat muutkin tuotantoyhtiön hitit, kuten animaatioelokuvat Prinsessa Mononoke, Tuulen laakson Nausicaä, Henkien kätkemä ja Liikkuva linna. Se on kuitenkin juuri Totoro, jonka hahmoa Studio Ghibli käyttää ikään kuin logonaan.

panoply